De grootste angst als jíj wil stoppen met je medicatie, is de angst van je omgeving

ALS JIJ WILT STOPPEN MET JE MEDICATIE

Als jij wilt stoppen met je medicatie, wil dat zeggen dat je er aan toe bent; je heb er lang over nagedacht, je hebt de voors- en tegens tegen elkaar afgewogen. Dat neemt al een hele tijd in beslag. Maar dat heb je in je uppie allemaal verwerkt en bedacht. Je naasten heb je daar -zeker vanuit je eerste gedachten- niet mee lastig gevallen. En daar had je vast een reden voor!

JIJ LOOPT EEN AANTAL STAPPEN VOOR

Je omgeving heeft ‘al zoveel met je meegemaakt!’ Je omgeving is bang dat je weer in je oude patronen zal vervallen. Je omgeving heeft zeker niet het vertrouwen in jou dat je zelf geleerd heb wel te hebben. Je omgeving houdt niet van veranderingen, nog niet wetend dat die zeker verbeteringen zullen gaan opleveren. Maar dat weten ze nog niet.

JE OMGEVING IS ER VAAK NOG NIET AAN TOE

Je omgeving gaat met de hakken in het zand. Raadt je af te stoppen, onder het motto: ‘Het gaat nu toch allemaal goed? Wat een risico, je weet wat je heb, niet wat je -weer- krijgt. Waarom dan veranderen?’ Maar elk antwoord op die vraag dat jij zult geven, zal in alle toonaarden worden weerlegd! Jammer, geen steun. En was het maar alleen ‘geen steun.’ Want ze gaan hun eigen mening aan je opdringen, gaan je onderuit halen, omdat het toen- en toen ook al niet goed ging. Zijn daarin zeer aanhoudend, doordringend en bovenal overtuigend!

AANVANKELIJK LAAT JIJ JE MOOI WEER OMPRATEN

Op dat moment zul je je wellicht om laten praten, want het is inderdaad al eens goed fout gegaan nadat je meende te kunnen stoppen met je medicatie. Maar dat het toen een ondoordachte stap was, dat zijn ze vergeten. Het was een impuls, voortgekomen uit boosheid vanwege de bijwerkingen van de medicatie.

GEEN IMPULS MAAR EEN WELOVERWOGEN BESLUIT

Nu staat je besluit vast, en niemand kan je er van weerhouden. Toch zal het een lastige klus worden, want iedere slechte, dan wel minder goede dag zal gekoppeld worden aan het minderen/stoppen van je medicatie. Iedere keer zullen ze je eraan herinneren. Er zal met argusogen naar je gekeken worden, en elke misstap zal worden uitvergroot; voorbij gaand aan hun eigen dagelijkse kleine, of grotere schommelingen in emotie en energie.

GEEN VERTROUWEN

Jammer, dat je omgeving niet het vertrouwen in jou heeft als jij zelf met vallen en opstaan eindelijk in jezelf heb gekregen. En je heb er nog wel zo lang over gedaan. De eerste dreun heb je in ieder geval alweer binnen, maar probeer het te zien als een eerste oefening om bij jezelf te blijven en sterk te zijn in je overtuiging dat jij het kunt. Zie het als eerste overwinning, als je de eerste keer die strip durft te laten liggen.

STEEDS NIEUWE OVERWINNINGEN

Zie iedere dag als een overwinning, elke keer een ander facet dat jij onder de knie gaat krijgen. Dat is eerst stoppen met innemen, dan confrontaties aangaan zonder de steun van je medicijnen, en uiteindelijk zelfs niet meer die strip in je broekzak stoppen voor-je-weet-maar-nooit.

TERUGVAL ZEKER GEEN AFGANG

Er zal voor de meesten wel een dag komen, dat het helemaal niet gaat, en je het liefst terugvalt op je medicijnen, omdat je het zonder op dat moment nog niet redt. ‘Goedzo!’ zou ik zeggen, want het getuigt van inzicht in jezelf. Knap dat je durft toe te geven dat het even niet wil. Eis niet teveel van jezelf, slik een paar keer die pillen en ga dan -als jij voelt dat het kan- weer verder waar je gebleven was. Afgang? Zeker niet, ook een overwinning!

HOE JE HET DOET MAAKT NIET UIT

Hoe jij het afbouwen en uiteindelijk stoppen met je medicatie gaat doen, maakt helemaal niets uit. Het enige dat echt belangrijk is, is dat jij zelf achter je keus staat. Zonder je eigen overtuiging ga je het nooit redden. Dat geldt overigens voor alles. Dus kies voor gewoon op eigen kracht stoppen, kies voor steun in de vorm van energetische behandeling, kies voor mildere medicatie als tussenstap; als jij je er maar prettig bij voelt. En als dat alleen kan, door te verzwijgen dat je gaat stoppen, dan is ook dat jouw goed recht!

ZELF DOEN

En was het ook niet zo, dat je uiteindelijk alles, maar dan ook werkelijk alles, zelf moet doen?

Onderzoek alles, behoud en deel het goede, maar blijf altijd kritisch!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *