Ik wil zuster worden…

OP JONGE LEEFTIJD WIST IK AL DAT

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik zuster zou worden. Een term die allang weer achterhaald is. Tenslotte ben je tegenwoordig verpleegkundige.
Alleen de aanspreektitel is bewaard gebleven; als je in een ziekenhuis hulp nodig heb dan vraag je om de zuster.

VOOR EEN VERKLEEDPARTIJTJE OP SCHOOL MAAKTE

Voor een verkleedpartijtje op school maakte mijn moeder even een echt zusterschort voor mij. kompleet met kapje. Alleen, toen ik werkelijk de verpleging inging, was het kapje net afgeschaft. Enkele jaren later werden de uniformen in de Psychiatrie ook afgeschaft. Of dat een verbetering was?
Daar kun je uren over discussiĆ«ren…

Onderzoek alles, behoud en deel het goede, maar blijf altijd kritisch!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *